Artboard 1

Gode forhold for fangene på fortet

Når Paul Havnevik ser etter nye steder for å etablere konseptene sine, har han ett prinsipp han aldri viker fra. De må minne om Nydalen!

Grunnleggeren av Fangene på Fortet er en driftig, munter og operativ type. Alltid med nye ideer i støpeskjea, og alltid med en vilje til å få det til. Selv om det til tider kan være vrient å etablere slike konsepter, var det bare velvilje å møte hos Avantor.

– Ja, jeg presenterte konseptet for Owe Tunby og han hadde troa. Så ble jeg invitert inn i et styremøte. Jeg babla i vei og de tenkte «dette vil vi prøve,» forteller Paul om starten på eventyret.

Støtte fra første dag

En ting er å få aksept for en idé, noe helt annet er det å ta det ut i virkeligheten. Også her var Avantors bidrag både viktige, gode og verdifulle.

– De har støttet og bidratt hele veien. Ikke bare ved å tro på oss, men også ved å investere i infrastruktur som luft, sikkerhet, belegg og tekniske løsninger. Alt av kulisser, innredning og sånt står vi for selv. Vi ligger i Evry sin gamle servicekjeller, et sted som opprinnelig ikke var bygget for å huse mye mennesker, men nå har vi fort 150 til 200 besøkende daglig. Da måtte det en del endringer til.

Og endringer ble det.

Verdens nest største av sitt slag

Nå består lokalene av 46 rom, fulle av oppgaver og utfordringer for store som små. Alt er helautomatisk og de besøkende kan selv logge seg inn i ledige rom, velge rom de føler passer, utføre oppgaver og får en fortløpende poengscore.

– Dette er verdens nest største konsept av dette slaget, og det har vært en kjempesuksess, sier Paul som også har etablert konseptet i flere andre byer.

 

Med Nydalen som rettesnor

For å finne lokaler som passer forteller Paul at de har en spekkliste på 58 punkter. På spørsmål om hva han ser etter når de skal etablere seg i andre byer er svaret konsist.

– Nydalen!

Grunnene til det er like tydelige.

– Det er fresht, sentralt nok, nær t-bane og har gode parkeringsmuligheter. Finner vi et byområde som har disse kvalitetene, er sjansene store for at de passer oss godt.

 

Flytter inn for å bli

Siden starten i 2016 har Fangene på Fortet etablert seg i Bergen og Stavanger. Noe av det viktigste for dem er langsiktige og stabile leieforhold. Her er det nemlig ikke snakk om å bare klappe sammen en laptop, trille ut kontorstolen og finne seg nye lokaler.

– Nei. Vi flytter inn og så blir vi, ler han og understreker at langsiktighet er noe av det viktigste for ham. Det er også noe av det han liker best med Avantor.

 

For byens beste

Det jeg liker og likte med Avantor er at de tenker by, og at de tenker 30 år frem i tid. Ja, kanskje er det litt mer prosesser og tar litt lenger tid med en så stor aktør. De positive sidene er likevel store. De holder avtalene sine, tar avgjørelser og står for dem.

Han sammenligner forholdet mellom Fangene på Fortet og Avantor som et ekteskap. Man går inn i det med et mål om at det skal vare.

 

– Avantor er proffe, saklige og alltid på jakt etter løsning

Paul Havnevik

Fra hjelper til venn

I det daglige er det også mye som skal fungere. At det virker å fungere godt, er det liten tvil om.

– Vi har mest kontakt med driftsansvarlige, vaktmester og den gjengen. Det har faktisk gått fra et profesjonelt og faglig forhold til nært vennskap, forteller Paul om livet med Avantors driftsstab.