Artboard 1

Nydalens nye landemerke reiser seg

Endelig skal parkeringsplassen på Gullhaug Torg overtas av mennesker. Denne sommeren starter Avantor byggingen av det som blir Nydalens nye landemerke – Vertikal Nydalen. Det betyr at parkeringsplassen forsvinner og erstattes av et bygg og et torg som skal gi plassen tilbake til menneskene.

– Vertikal vil bli et landemerke i Nydalen, sier administrerende direktør Øystein F. Thorup i Avantor. – Når byggingen er ferdig, er parkeringsplassen erstattet med et ikonisk og spektakulært miljøbygg tegnet av Snøhetta og et torg som vil gi mer liv til Nydalen, sier han.

Bygget vil bruke nyskapende miljøteknologi og blir unikt i Norge med naturlig klimatisering. Prosjektet er ett av Futurebuilts forbildeprosjekter. Målet er å ha et energiforbruk på nær nullnivå og en reduksjon av CO2-utslippet på hele 50 %.

Nydalen har vært i en rivende utvikling de siste årene, og er blitt et attraktivt sted å bo og jobbe. Fra sin spede begynnelse på 1800-tallet hvor området var dominert av tung industri til at Nydalen nå har blitt et moderne bydelssentrum med urbane kvaliteter og nærhet til naturen.

“ Gullhaug Torg skal bli en levende møteplass hvor mennesker kan samles og barn kan leke.“

Øystein F. Thorup, adm. direktør i Avantor

Fra parkeringsplass til levende torg

 Vi i Avantor vil at man skal trives her og jobber hele tiden for å bidra til å gjøre Nydalen til et levende sentrum som er for alle, forteller Thorup. – Neste steg på veien er altså å erstatte parkeringsplassen på Gullhaug Torg til en levende møteplass, hvor mennesker kan samles og barna kan leke.

Vertikal Nydalen består av to tårn: Ett på 18 etasjer og ett på 7. Et spennende italiensk restaurantkonsept med uteservering kommer i første etasje. I tillegg får man tilgang til utleielokaler i etasjen over. 8. – 18. etasje er forbeholdt leiligheter, som får flott utsikt med på kjøpet. Fra 3. – 7. etasje finner man kontorlokaler. Begge tårnene får grønne takterrasser hvor beboerne kan samles og nyte utsikten over Oslo.

Nydalen har et vell av muligheter både for de som bor her og de som besøker bydelen. Grønne lunger, en vakker elv som renner igjennom dalen med godt tilrettelagte badeplasser, restauranter og et bredt utvalg av butikker. En by er ikke en by uten menneskene som bor der. Med Vertikal Nydalen får vi et levende sentrum hvor folk kan trives med benker, beplantning, servering og aktiviteter.

Sterkt miljøfokus

Avantor som utbygger har alltid hatt et sterkt fokus på miljø, og har sine høye miljøambisjoner konkretisert i en miljøstrategi der FNs bærekraftsmål er sentrale.

 Et viktig grep er å redusere bilbruken, og med dette prosjektet har vi en ambisjon om å gjøre Nydalen sentrum bilfritt, forklarer Thorup.
 Nydalen har i dag et godt utbygget kollektivtilbud med buss, T-bane og tog lett tilgjengelig. Samtidig er det tilrettelagt med sykkelstier og sykkelparkeringer i området. Vi ønsker mer liv og røre i Nydalen, og nå åpner vi plassen for menneskene og fjerner bilene.

Ønsker du å holde deg oppdatert på fremdriften på prosjektet og hva som skjer i Nydalen, kan du besøke nydalen.no og vertikalnydalen.no.

Skanska skal gjennomføre byggingen av Vertikal Nydalen og har følgende å si om prosjektet:
Prosjektets skyhøye klima- og miljøambisjoner, kombinert med den spektakulære arkitekturen, gjør at bygget blir et landemerke i Oslo. Det er ett av de mest klimaambisiøse prosjektene som noen gang er bygget i hovedstaden vår, og vi tar i bruk en rekke nyskapende klima- og miljøløsninger. Dette er et komplekst prosjekt hvor vi får brukt den unike kompetansen vår på en veldig god måte. Vi er glade for at vi kan bidra til å realisere dette fantastiske prosjektet sammen med Avantor, sier Tor Arne Midtskogen, konserndirektør med ansvar for byggevirksomheten til Skanska Norge, i en pressemelding.

Vertikal Nydalen er prosjektert ferdigstilt våren 2023.