Artboard 1

Nydalen Allé 35

Hovedkontor på 14.400 kvm.

Sommeren 2005 ble det nye hovedkontoret til Politiets sikkerhetstjeneste (PST) ferdigstilt. Hovedkontoret ligger på Nydalshøyden, sør i Nydalen, med flott utsikt over Oslo. Bygget er på ca 14.400 kvm, inklusive parkering i kjeller. Det består av 7 etasjer over bakken, der de to øverste etasjene er inntrukket. Fasadene er i sin helhet kledd med lys tegl. Oppvarming og kjøling er basert på vannbåren varme/kjøling forsynt fra Nydalen Energi.

FAKTA

Nydalen allé 35
0484 Oslo

Beliggenhet: Oslo
Arkitekt: Kosberg
Areal bygg: 14 400
Eier: Avantor
Ferdigstilt: 2005

Miljøvennlig fra før og for alltid

I Avantor har satsingen på miljø vært sentral helt siden utbyggingen av Nydalen startet tidlig på 90-tallet. For å kunne omskape et tidligere industriområde til en grønn og moderne bydel, måtte vi bestemme oss for å sette miljøstrategi øverst på agendaen. Nettopp derfor var Avantor det første private eiendomsselskapet som ble miljøsertifisert etter ISO 14001. Vi er også en sentral medspiller i Grønn Byggallianse som bidrar til økt bærekraft i norsk bygg- og eiendomsutvikling.

Samtidig er miljøfokuset et løpende prosjekt der lista hele tiden blir lagt høyere. Vi setter ambisiøse mål for vår fremtidige miljøsatsing og har høye krav til egne bygg. Avantors målsetting er at alle nybygg og større rehabiliteringer skal BREEAM-NOR-klassifiseres med mål om å oppnå miljøklasse «Excellent» eller «Very Good».